Oversikt over de 5 smarteste teknologiselskapene i verden ifølge MIT, samt litt om hvorfor de innehar den posisjonen de har i dag, og hva de utvikler for framtiden.

De 5 smarteste teknologiselskapene


vidalabOversikt over de 5 smarteste teknologiselskapene i verden ifølge MIT, samt litt om hvorfor de innehar den posisjonen de har i dag, og hva de utvikler for framtiden.

De 5 smarteste teknologiselskapene

Av William Johan Frantzen/ 17.08.2017
Oversikt over de 5 smarteste teknologiselskapene i verden ifølge MIT, samt litt om hvorfor de innehar den posisjonen de har i dag, og hva de utvikler for framtiden.

1. Nvidia

Arbeider fortsatt med å forbedre grafikkort, (utviklet originalt for gaming) slik at de kan bidra til å utvikle gjennombruddsteknologier som deep learning og selvkjørende biler.

3000 milliarder dollar: Penger forbeholdt F&U for å lage nye grafikkort.

2. SpaceX

Med banebrytende teknologi har SpaceX endelig klart å lande flere romfartøy. I praksis betyr det at det økonomiske aspektet ved romreiser endres. Produksjonskostnadene reduseres betydelig, og gjør at romreiser i et lengre perspektiv vil bli langt rimeligere. Fantastiske nyheter for både selskapet og de som ønsker å reise ut i rommet.

10 %: rabatt som vurderes gitt til de kundene som godtar å reise med gjenbrukte romfartøy.

3. Amazon

Gjennom konseptet Amazon Go utvikler de fremtidens butikker med støtte fra kunstig intelligens. Samtidig utvider de den personlige assistenten Alexa til blant annet telefoner og biler. I tillegg leverer de Amazon Web Service.

12,000: antall programmer, tjenester og funksjoner utviklere har publisert for Alexa.

4. 23andMe

Selskapet har endelig fått bekreftet av U.S FDA at deres DNA-testing kan brukes til å fortelle kundene om de står ovenfor høyere risiko for enkelte sykdommer.

1 million pluss: antall kunder som har samtykket til at deres genetiske informasjon kan brukes til vitenskapelig forskning.

5. Alphabet

Fortsetter å dominere utviklingen innenfor kunstig intelligens, samtidig leverer de stadig nye innovasjoner innen smarttelefoni, virtual reality og selvkjørende biler.

40 prosent: mengde energi selskapet hevder de sparer ved å bruke maskinlæringsalgoritmene fra datterselskapet DeepMind til å kjøle ned datasentrene sine.

OM FORFATTEREN

William er profesjonell fotballspiller for Tromsø IL. Med over 8 års erfaring fra toppidrett har han god innsikt i hvilke krav og egenskaper som stilles for å ta det neste steget i karrieren.

I løpet av årene som fotballspiller har han også arbeidet og høstet erfaring fra markedsavdelingen i klubben.

SPØRSMÅL?

kontakt@vidalab.no

MER FRA WILLIAM

Boost inspirasjonen med vårt månedlige nyhetsbrev?

Vårt skreddersydde nyhetsbrev holder deg oppdatert på de nyeste trendene, samt aktuelle temaer som teknologi og investering.

Opphavrett © 2017 vidalab, Alle rettigheter forbeholdt.