Airbnb lansering

Hvordan skal Airbnb nå 1 milliard kunder?

vidalab


Envelope

Airbnb lansering

Hvordan skal Airbnb nå 1 milliard kunder?

Av Christopher René Vonheim


Facebook


Instagram


Twitter


Linkedin

Forrige uke hadde Airbnb en stor produktlansering hvor de la frem veikartet sitt. Hovedbudskapet fra Airbnb var at de nye produktene ville hjelpe de til å oppfylle hele misjonen sin: å få alle mennesker til å føle seg hjemme uansett hvor de reiser i verden.

Airbnb har vært en grundersuksess uten sidestykke, og i dag har totalt 300.000 millioner kunder benyttet seg av tjenesten. Utfordringen er likevel at mange enda ikke vurderer Airbnb som et reelt alternativt når de skal ut og reise, på tross av at Airbnb har 4,5 millioner lokasjoner spredt ut over hele verden. Dette vil Airbnb endre på, og har derfor satt seg et mål om at 1 milliarder mennesker skal bruke plattformen i løpet av de neste 10 årene.

Produktlanseringen til Airbnb inneholdt fem elementer som på hver sin måte skal gjøre at Airbnb blir det beste reisealternativet i verden.

Superhoster får bedre betingelser fra Airbnb

Den første nyheten fra Airbnb var de nye fordelene til superhoster. En superhost er en utleier på Airbnb som over tid har fått gode gjestevurderinger (4.8+) og gjennomført mange bookinger uten kanselleringer. Superhoster er ekstremt verdifulle fordi de både skaper trygghet og tillit til plattformen samtidig som de er gode ambassadører for siden.

Noen av de nye fordelene:

  • Tilgang på egendefinerte URL-koder som gjør det enklere å dele siden sin                                                   (foreks. airbnb.com/christophervonheim)
  • Rabatter på leverandører som er partner med Airbnb (Nest)
  • Årlig bonus på 100 dollar
  • Bedre markedsføringsmuligheter og synlighet på Airbnb.

Airbnb oppretter sitt første lojalitetsprogram

I tillegg til at Superhoster fikk flere fordeler, annonserte Airbnb også planer om å introdusere sitt første lojalitetsprogram kalt superguest. Idéen bak supergust er enkel – jo mer du bruker Airbnb, jo bedre burde tjenesten bli for deg.

Fordelene vil blant annet kunne inkludere henting ved flyplass, gratise utflukter, lounge tilgang, og oppgradering av flybilletter. Programmet blir i første omgang testet ut på 10.000 brukere før det eskalerer til å gjelde hele Airbnb-samfunnet.

Fra den største til den mest kundevennlige databasen av hjem

Med 4,5 millioner bomuligheter hos Airbnb har det til nå vært tidkrevende å finne det beste boalternativet for kunder. Dette er nå kraftig forbedret med en helt ny kategoristruktur. Airbnb har i dag den største databasen over ulike typer hjem i hele verden, og har nå for alvor benyttet denne dataen til å filtrere hva ulike kundesegmenter er ute etter når de reiser.

Skal du for eksempel på en jobbtur via Airbnb, vil du automatisk nå få opp leiligheter som Airbnb vet at kunder på jobbreiser er ute etter. Dette inkluderer blant annet, fleksibilitet til kansellering, egen innsjekk, et pc-vennlig område, raskt internett, hårføner og strykejern.

Hvis formålet med turen derimot skulle være bryllupsreise eller familietur vil du få et helt annet utvalg som dekker de viktigste behovene til de ulike kundegruppene.

Airbnb Plus – Leilighetene til de litt kravstore

Til de som er ute etter ekstra komfort og høy kvalitet vil Airbnb Plus være et nytt tilbud som kan tiltrekke de litt mer kravstore reisende. Airbnb Plus er en kolleksjon av nydelige leiligheter som er personlig verifisert av Airbnb. De viktigste kriteriene til Plus leiligheter er høy komfort, nøye gjennomtenkt design, velutstyrt og godt vedlikeholdt. Totalt vil Airbnb gå gjennom 100-datapunkter som alle må oppfylles for å få status som en Airbnb Plus leilighet.

Fordelen til de leilighetene som blir verifisert til Plus er at de kan ta en høyere pris, får profesjonell fotografihjelp og premium kundestøtte.

Airbnb Beyond – Din livs reise

Den siste lansering fra Airbnb var teaseren til Airbnb Beyond. I fjor kjøpte Airbnb Luxery Retreats, som har spesialisert seg på å tilby unike reiseopplevelser til high-end og luksuskunder.

Airbnb Beyond blir ikke lansert før høsten, men ideen er å tilby de mest unike og spektakulære boligene i verden som blir skreddersydd med unike opplevelser og tilleggsgoder. Men andre ord, en mulighet til å skreddersy din livs reise.

Hva kostnaden blir på Airbnb Beyond reiser er enda ikke kjent, men basert på promovideoen blir det neppe et tilbud som de fleste av oss har råd til å prøve ut!

OM FORFATTEREN

Christopher har jobbet som kommunikasjonskonsulent hos Hurtigruten, samt vært innleid som konsulent hos Visit Tromsø. I 2017 arbeidet han for det europeiske fin-tech selskapet CompareEuropeGroup i Lisboa hvor hovedfokuset var markedsføring og kommunikasjon.

Nå er Christopher ansatt i et 12 måneders engasjement hos Norges Sjømatråd.

SPØRSMÅL?

kontakt@vidalab.no

MER FRA CHRISTOPHER

Opphavrett © 2018 vidalab, Alle rettigheter forbeholdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.