Karrieretips fra Scott Galloway, Jack Ma og Warren Buffet

vidalab


Envelope

Karrieretips fra Scott Galloway, Jack Ma og Warren Buffet

Av Christopher René Vonheim


Facebook


Instagram


Twitter


Linkedin

Som student eller ny i arbeidslivet ønsker man å få gode karrieretips fra erfarne ledere. Gode karrieretips kan bidra til at man staker ut rett kurs i arbeidslivet, og oppnår den karrieren man drømmer om. Under har vi samlet tre ulike karrieretips fra fremtredende personligheter i businessverdenen.

Scott Galloway – Professor NYU Stern Business School

Scott Galloway er professor innenfor markedsføring og merkevarebygging, og har i løpet av de siste årene blitt et kjent ansikt utad gjennom sin YouTube-kanal L2Inc, engasjerende foredrag, TV-opptredener og sist med boken The Four.

Galloway sine 10 karrieretips kan anvendes av studenter som enten snart er ferdige med utdannelsen sin, eller til ferske arbeidstakere som nettopp har begynt i arbeidslivet.

Jack Ma – Grunnlegger og styreformann i Alibaba Group

Jack Ma er den mest kjente og populære businesslederen fra Asia. Gjennom Alibaba har Jack Ma klart å bygge opp et av de mest imponerende selskapene i verden, som i dag driver innenfor tre hovedpilarer: logistikk, finans, og onlinehandel.  

Reisen til suksess har likevel ikke vært enkel. Jack Ma har opplevd utallige nederlag i sin karriere, og slet lenge med og i det hele tatt få seg arbeid. Han var den eneste av totalt 24 søkere som ikke fikk jobb hos KFC når de etablerte seg i hjembyen hans, og han ble avslått hele 10 ganger av Harvard hvor han ønsket å studere. Hans karrieretips er tilpasset alle aldersgrupper, og beskriver hvordan fokus man burde ha gjennom ulike deler av arbeidskarrieren sin.

Warren Buffett – CEO og styreleder i Berkshire Hathaway

Warren Buffet eller “orakelet fra Omaha” som han også blir kalt, er mannen som har bygget opp Berkshire Hathaway til å bli et av de største investeringsselskapene i verden. Gjennom Berkshire Hathaway eier Buffet blant annet store eiendeler i Coca-Cola, Geico, Duracell og Apple.

Buffet sin interesse for investeringer startet allerede når han var 11 år. Da kjøpte han sin første aksje, og har helt siden den tid kjøpt og solgt aksjer. Buffet mener at det viktigste man skal tenke på i ung alder er vanene man tilegner seg. Vaner er nesten umulig å endre når man blir eldre, og derfor må man skape så gode vaner som mulig i tidlig alder.

OM FORFATTEREN

Christopher har jobbet som kommunikasjonskonsulent hos Hurtigruten, samt vært innleid som konsulent hos Visit Tromsø. I 2017 arbeidet han for det europeiske fin-tech selskapet CompareEuropeGroup i Lisboa hvor hovedfokuset var markedsføring og kommunikasjon.

Nå er Christopher ansatt i et 12 måneders engasjement hos Norges Sjømatråd.

SPØRSMÅL?

kontakt@vidalab.no

MER FRA CHRISTOPHER

Opphavrett © 2018 vidalab, Alle rettigheter forbeholdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.