En av de vanskeligste øvelsene innenfor jobb, investering eller entreprenørskap er å avgjøre hvilke produkter du skal bruke energi på å utvikle, kjøpe eller skape. Til å hjelpe deg med å ta en riktig beslutning kan Larry Page sin tannbørstetest være en av metodene du benytter deg av. 

Larry Page sin tannbørstetest


vidalabEn av de vanskeligste øvelsene innenfor jobb, investering eller entreprenørskap er å avgjøre hvilke produkter du skal bruke energi på å utvikle, kjøpe eller skape. Til å hjelpe deg med å ta en riktig beslutning kan Larry Page sin tannbørstetest være en av metodene du benytter deg av. 

Larry Page sin tannbørstetest

Av Christopher René Vonheim / 08.10.2017
En av de vanskeligste øvelsene innenfor jobb, investering eller entreprenørskap er å avgjøre hvilke produkter du skal bruke energi på å utvikle, kjøpe eller skape. Til å hjelpe deg med å ta en riktig beslutning kan Larry Page sin tannbørstetest være en av metodene du benytter deg av. 

Tannbørstetesten er introdusert av Larry Page som er en av grunnleggerne av Google. Han er kjent som en av de mest visjonære menneskene i verden, og benytter oftest spørsmålene som “hvorfor ikke?” og “hvorfor ikke større?” når han diskutere komplekse prosjekter og revolusjonerende idéer.

Page sin motivasjon til å pushe grensene hos sine ansatte har en veldig enkel forklaring. Han mener det er enklere å skape fremgang hvis man er ekstremt ambisiøs. Siden ingen andre satser så stort har man i utgangspunktet ingen konkurranse. I tillegg, er det en enkel måte å tiltrekke seg de beste medarbeiderne, siden alle ønsker å jobbe med noe ambisiøst og nyskapende.

I have a very simple metric I use: Are you working on something that can change the world? Yes or no? The answer for 99,9999 percent of people is no. I think we need to be training people on how to change the world – Larry Page @SingularityUniversity

Blant annet investerer Page aktivt i autonome biler, utviklet virkelighet (AR), gratis internett over hele verden, og hvordan man skal stoppe aldring hos mennesker.

Tannbørstetesten

Tannbørstetesten er et verktøy Larry Page har brukt aktivt i noen av Googles viktigste beslutninger. Hovedideen bak tannbørstetesten er veldig enkel. Når Google lurer på hva de skal bruke tiden eller pengene sine på spør de seg selv om de kommer til å bruke produktet like mye som tannbørsten sin. Hvis vi antar at de fleste bruker tannbørsten sin to ganger om dagen, vil altså Google kun arbeide med produkter eller prosjekter som de tror vi blir å bruke minst to ganger daglig.

Dette forklarer hvorfor Google har brukt ekstremt mye penger og energi på blant annet YouTube, Gmail og AI. YouTube spesielt, var i sin tid sett på som et vanvittig overpriset selskap som Google betalte 1,4 milliarder kroner for.

Men i dag er YouTube en av kronjuvelene i produktporteføljen til Google. Dette er av en enkel grunn: Så lenge kunder bruker tjenesten aktivt, er det enkelt å skaffe inntjening på plattformen. I YouTube sitt tilfelle har inntjeningen til Google doblet seg årlig i flere år på rad. Dermed blir YouTube i dagens lys sett på som en av de beste investeringene noensinne.

Hvordan metoder benytter du deg av når du skal vurdere hvilke produkter du skal bruke tiden din på, eller satse på?

OM FORFATTEREN

Christopher har jobbet som kommunikasjonskonsulent hos Hurtigruten, samt vært innleid som konsulent hos Visit Tromsø. I 2017 arbeidet han for det europeiske fin-tech selskapet CompareEuropeGroup i Lisboa hvor hovedfokuset var markedsføring og kommunikasjon.

Nå er Christopher ansatt i et 12 måneders engasjement hos Norges Sjømatråd.

SPØRSMÅL?

kontakt@vidalab.no

MER FRA CHRISTOPHER

Boost inspirasjonen med vårt månedlige nyhetsbrev?

Vårt skreddersydde nyhetsbrev holder deg oppdatert på de nyeste trendene, samt aktuelle temaer som teknologi og investering.

Opphavrett © 2017 vidalab, Alle rettigheter forbeholdt.