Tromsø IL har i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge vært på turné med SNN-Akademiet også denne høsten. I løpet av tre uker har akademiet besøkt ulike destinasjoner i Finnmark, Troms og Hålogaland for å inspirere og motivere unge lokale fotballspillere til å trene og gjøre jobben som kreves for å bli framtidige toppspillere.

Reisebrev @Lofoten – Avslutning på årets SNN-Akademi turné

 

vidalabTromsø IL har i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge vært på turné med SNN-Akademiet også denne høsten. I løpet av tre uker har akademiet besøkt ulike destinasjoner i Finnmark, Troms og Hålogaland for å inspirere og motivere unge lokale fotballspillere til å trene og gjøre jobben som kreves for å bli framtidige toppspillere.

Reisebrev @Lofoten – Avslutning på årets SNN-Akademi turné

Av William Johan Frantzen/ 17.09.2017
Tromsø IL har i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge vært på turné med SNN-Akademiet også denne høsten. I løpet av tre uker har akademiet besøkt ulike destinasjoner i Finnmark, Troms og Hålogaland for å inspirere og motivere unge lokale fotballspillere til å trene og gjøre jobben som kreves for å bli framtidige toppspillere.

Til sammen har SNN-Akademiet i år besøkt 15 ulike steder i Nord-Norge der vi på hvert sted har gjennomført den samme treningsøkten med fokus på intensitet og kvalitet. Ved å kjøre samme type øvelser på hvert sted har vi mulighet til å sammenligne kvaliteten på spillerne fra for eksempel Lakselv i Finnmark med Henningsvær i Lofoten. Dette gir oss god oversikt over de ulike spillerne i landsdelen mellom 13-16 år.

På årets siste del av SNN-Akademiet hadde Morten Pedersen (leder for samfunnsengasjementet i klubben og trener for TIL B) med seg undertegnede og Christian Jensvold Markussen (trener for TIL D) som trenere. Et herlig team.

Vi startet siste del av årets turné i Narvik, før vi kjørte videre til henholdsvis Fjelldal, Henningsvær og Ballstad.

Oppbygning av treningsøkten:

  1. Individuell oppvarming (5 min)
  2. Bevegelighet og agility (15 min)
  3. Pasningsøvelse (20 min)
  4. Småbanespill 4 vs 4 (40 min)

Nordlys Keeperskole

I tillegg til å gjennomføre en kvalitetsøkt med utespillerne kjørte vi også en god økt med keeperne der fokus lå på tekniske og morsomme øvelser tilpasset keepernes ferdighetsnivå.

Når selve treningsøkten var ferdig samlet vi alle spillerne for en prat om det å leve som profesjonell fotballspiller. Helt til slutt fikk alle spillerne en plakat som viste 10 ulike styrkeøvelser som er viktig for å bli en mer atletisk spiller.

Under praten var vi innom momenter som:

  1. Ha det gøy på trening
  2. Hvilke krav det stilles til proffspillere
  3. Hvor mye trening som må gjennomføres
  4. Viktigheten av et godt kosthold og drikke
  5. Nok søvn.
  6. Styrketrening

Nedenfor kan du se bilder fra turen:

This slideshow requires JavaScript.

En strålende uke

Vi har hatt en fantastisk uke fylt med engasjement, innsats og ikke minst god fotball i Hålogaland fotballkrets. Det er utrolig inspirerende å få oppleve gleden og viljen som alle ungdommene viser når vi er ute å gjennomfører disse treningene.

Nettopp denne gleden gjør at jeg ser lyst på fremtiden til nordnorsk fotball. Det kanskje viktigste for å utvikle seg er å ha det gøy med det man driver med. Har du det gøy samtidig som du trener mye og med kvalitet, er det ingen begrensninger for hvor langt du kan nå.

Slike øyeblikk som vi har hatt denne uken gjør at jeg både som person og fotballspiller får enda mer energi til å trene og utvikle meg enda mer i tiden som kommer.

Les mer om turen her:

http://www.til.no/nyheter/veldig-inspirerende

OM FORFATTEREN

William er profesjonell fotballspiller for Tromsø IL. Med over 8 års erfaring fra toppidrett har han god innsikt i hvilke krav og egenskaper som stilles for å ta det neste steget i karrieren.

I løpet av årene som fotballspiller har han også arbeidet og høstet erfaring fra markedsavdelingen i klubben.

SPØRSMÅL?

kontakt@vidalab.no

MER FRA WILLIAM


I ukens nyhetsbrev kan du blant annet lese om Sophia, Saudia Arabias nyeste innbygger, om Deep Map sitt samarbeid med Ford og få med deg ukens låt.

Sophia er Saudi Arabias nyeste innbygger, hun er ikke som alle andre

 


I ukens podcast diskuterer vi ulike kriterier for hva som er drømmejobben, hvordan du får den og flere gode historier rundt det å få drømmejobben.

Hva er drømmejobben, hvordan får du den og flere gode stories

 


Er det mulig å kombinere toppidrett og utdanning, og samtidig lykkes på begge arenaer? Ved å gjøre de riktige prioriteringene er det fullt mulig.

Hvordan kan du kombinere toppidrett og utdanning?

 

Boost inspirasjonen med vårt månedlige nyhetsbrev?

Vårt skreddersydde nyhetsbrev holder deg oppdatert på de nyeste trendene, samt aktuelle temaer som teknologi og investering.

Opphavrett © 2017 vidalab, Alle rettigheter forbeholdt.