Bøker er en av de beste måtene å tilegne seg kunnskap på. Her er tre bøker du bør lese dersom du ønsker å lære mer om investering. Kanskje klarer du å ta bedre investeringsbeslutninger, og oppnå høyere avkastning i årene som kommer.

Tre bøker å lese hvis du vil bli rik

vidalabBøker er en av de beste måtene å tilegne seg kunnskap på. Her er tre bøker du bør lese dersom du ønsker å lære mer om investering. Kanskje klarer du å ta bedre investeringsbeslutninger, og oppnå høyere avkastning i årene som kommer.

Tre bøker å lese hvis du vil bli rik

Av William Johan Frantzen/ 05.01.2018
Bøker er en av de beste måtene å tilegne seg kunnskap på. Her er tre bøker du bør lese dersom du ønsker å lære mer om investering, og ta de riktige beslutningene som gir deg avkastning på lang sikt.

The Education of a Value Investor – Guy Spier

I denne boken tar forfatter Guy Spear deg med på en inspirerende og fengende reise. Gordon Gekko og Wall Street passer for noen, her forteller Guy hvordan han gikk fra å være en investor drevet av høyt adrenalin og kortsiktig gevinst til å bli en reflektert og langtidstenkende verdiinvestor. En fascinerende historie som startet i det øyeblikket Spier kom over den klassiske boken ”The Intelligent Investor” av Benjamin Graham.

Dette er boken om investering som skiller seg fra andre investeringsbøker i form av at den tar for seg helt andre momenter enn bare tall og grafer. Her får du som leser servert en virkelig historie om hvordan Guy har utviklet seg til å bli den vellykkede personen og investoren han er i dag.

Han deler blant annet hvorfor det å ha de riktige mentorene er helt avgjørende for langsiktig suksess som investor. Hvordan en på forhånd kostbar middag med Warren Buffett viste seg å bli en av hans beste investeringer, og hvorfor det å kjenne seg selv er helt avgjørende for å bli en god investor. The Education of a Value Investor gir deg som leser både innsikt og inspirasjon til hvordan du skal lykkes helt på egenhånd.

Sjekk ut denne videoen hvor Guy Spier forteller mer om reisen. (Video, varighet: 1:05:07)

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

Klassikeren over alle klassikere når det kommer til verdibasert investering og fundamentalanalyse. Dette er en bok for alle som ønsker å lære mer om investering bør lese. Selv om boken er fra 1949 må du ikke la deg lure. Grahams kunnskap er like relevant den dag i dag som den var for snart 70 år siden.

Dersom du leser denne boken kan Benjamins råd hjelpe deg fra å gjøre store investeringsfeil, og samtidig guide deg med gode strategier som på lang sikt gjør at du kan oppnå suksess i aksjemarkedet. The Intelligent Investor er kanskje den viktigste boken du skal lese om du ønsker å nå dine langsiktige finansielle mål.

Hør Warren Buffett fortelle hvordan “The Intelligent Investor” forandret livet hans. (Video, varighet: 05:45)

Unshakeable – Tony Robbins

Korreksjoner i markedet er like normalt som vår, sommer, høst og vinter. De siste 30 årene har det faktisk vært én korreksjon i snitt vært eneste år. Til tross for dette har vi ingen plan for hvordan vi skal agere, og hvordan vi skal dra nytte av slike korreksjoner. Tony Robbins gir deg den ærlige sannheten om hvordan aksjemarkedet oppfører seg og hvorfor historien har en tendens til å gjenta seg.

Boken gir deg en steg for steg guide til hvordan du kan beskytte porteføljen din i dårlige tider for deretter å kunne maksimere verdien på lengre sikt. I løpet av disse stegene får du blant annet kunnskap om hvordan du kan sette opp porteføljen og minimere kostnadene som stjeler av avkastningen din. I tillegg får du et innblikk i historien og hvordan aksjemarkedet har reagert etter større kriser. Dette er en bok både uerfarne og erfarne investorer bør ha på leselisten.

Tim Ferris tar en prat med Tony Robbins hvor han deler flere gode tips om investering og livet generelt. (Podcast, varighet: 01:39:59)

Har du en bok som har forandret livet ditt?

OM FORFATTEREN

William jobber for øyeblikket innen marked hos Tromsø IL. Han er tidligere profesjonell fotballspiller for Tromsø IL. Med over 8 års erfaring fra toppidrett har han god innsikt i hvilke krav og egenskaper som stilles for å ta det neste steget i karrieren.

SPØRSMÅL?

kontakt@vidalab.no

MER FRA WILLIAM


I ukens podcast får vi besøk av vår første gjest, et historisk øyeblikk. Hanne Kristiansen fra Manpower gir oss et innblikk i bemannings- og rekrutteringsbransjen, og forteller hvordan du bør gå fram for å få jobb.

Slik får du jobb, ifølge en headhunter fra Manpower

 


Det siste året har jeg testet om jeg kun ved hjelp av språkplattformen ”Duolingo” kan lære meg spansk flytende. 365 dager senere har jeg fasiten, og den er ganske interessant.

Kan du lære spansk på 1 år?

 


Tromsø-duo solgte hytter for 450 millioner

Tromsø-duo solgte hytter for 450 millioner

 

Boost inspirasjonen med vårt månedlige nyhetsbrev?

Vårt skreddersydde nyhetsbrev holder deg oppdatert på de nyeste trendene, samt aktuelle temaer som teknologi og investering.

Opphavrett © 2017 vidalab, Alle rettigheter forbeholdt.